Purseblog întreabă: Ați finanța vreodată o geantă?

Petrecerea mult timp pe site -urile de cumpărături este, pentru mine, un pericol profesional. Întrebările de consumism sunt esențiale pentru meseria mea pe o mulțime de niveluri și atât bucuriile, cât și limitările cumpărăturilor, ca hobby, apar frecvent în timp ce scrieți și cercetați. În ultimul timp, a existat un fenomen notabil în faza de cercetare a zilei mele: un număr din ce în ce mai mare de mărci și comercianți cu amănuntul oferă acum propriile lor opțiuni de finanțare terțe, cum ar fi împrumuturile personale mici pentru dulapul dvs.-nu este necesar cardul de credit.

Prima astfel de companie pe care am văzut-o vreodată oferind acest serviciu a fost afirmată, pe care am început să o observ pe site-urile de comerț electronic în urmă cu peste un an. Potrivit lui Racked, serviciul este exact ceea ce ar face prezența sa pentru comercianții de îmbrăcăminte de înaltă calitate să pară: o afacere microloan relativ nouă, eliminând mici împrumuturi personale pentru orice, de la bilete de avion până la blugi fanteziste. Compania a existat din 2012, dar doar relativ recent a devenit mai vizibilă pe site -urile de modă.

Afirm a început recent să ofere 0% APR cu retaileri selectați, dar, în general, ratele dobânzilor variază între 10% și 30%, în funcție de scorul dvs. de credit, similar cu multe carduri de credit. Plățile pentru împrumuturi afirmate se fac lunar, cu taxe pentru lipsa unei plăți, la fel ca majoritatea surselor de credit tradiționale. Diferența este că sunteți aprobat sau refuzat imediat, la punctul de vânzare – așa cum ar fi dacă magazinele ar da carduri de credit cu limite stabilite doar pentru ceea ce aveți deja în mâinile voastre.

Ieri, în timp ce cercetam o poveste diferită, am întâlnit pentru prima dată unul dintre concurenții aparenți ai afirmatului: AfterPay, care este o companie australiană de tehnologie financiară al cărei serviciu funcționează puțin diferit decât afirmarea sau cardurile de credit și împrumuturile personale care au venit înaintea acestuia. Dacă un site oferă AfterPay, puteți împărți o achiziție între 35 și 1.000 USD în patru plăți, deduse automat din contul dvs. bancar la fiecare două săptămâni, ceea ce pare să presupună că cumpărătorul primește un salariu la fiecare două săptămâni. Atâta timp cât se efectuează aceste plăți, nu există nicio dobândă percepută, dar plățile cu întârziere suportă o taxă de 8 dolari.

Afirmul m -a confundat de când am luat cunoștință de asta, pentru că nu funcționează substanțial diferit decât oricare dintre cardurile de credit pe care le am deja – nu ar fi cineva care să poată fi aprobat pentru o finanțare personală are, de asemenea, un credit suficient de decent pentru a avea un card Acest lucru funcționează în termeni similari? Nu ar fi folosit pur și simplu acel credit existent pentru scorul dvs. de credit decât pentru deschiderea unei noi linii care necesită o anchetă către birourile de credit? Poate că este doar un lucru psihologic care nu mă atrage: a avea datoria într -un loc separat și a ști că va fi plătit cu sârguință și într -o perioadă stabilită de timp ar putea fi reconfortant pentru unii oameni.

Pe de altă parte, primesc în totalitate AfterPay – ce dacă observați geanta viselor dvs. de vânzare înainte de a economisi complet prețul de achiziție? Promisiunea fără interes și perioada scurtă de timp care va fi făcută cu plățile îl fac o opțiune mai atrăgătoare pentru mine, deoarece faptul că ați scos o finanțare personală și cu ea ați cumpărat pantofi (din cauza capacului de 1.000 de dolari, majoritatea genților de designer Ar fi în afara razei sale) nu vă atârnă peste cap de un an. Ar funcționa numai dacă aveți salarii obișnuite, dar fără ele, plata plăților lunare către orice alt creditor ar putea fi oricum dificil.

Totuși, totuși, m -aș simți puțin ciudat folosind orice fel de serviciu personal de finanțare doar pentru a cumpăra ceva distractiv și inutil. Am fost puțin mai puțin atent la aceste lucruri la mijlocul anilor 20 și încă mai plătesc ultima dintre acele indiscreții ale cardurilor de credit tinerești, care este un proces care m-a învățat multe despre, bine, nu cumpăr lucruri pe care nu le dau Nu am bani pentru a plăti acum.

În același timp, designerii se mută pentru a -și face piesele cele mai convingătoare din ce în ce mai evazive pentru a îndemna cumpărătorii să cumpere la preț complet, iar uneori inima vrea ceea ce vrea inima și ceea ce vrea inima să fie vândut până la momentul respectiv Matematica bugetară se ridică. Deci vrem să auzim de la tine: ai finanța o geantă, cu unul dintre aceste servicii sau altfel? ai?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *